Kullanıcı Adı Parola
Parolamı Unuttum Üye Olun
balonlar
Tekir'e Hepimiz Destek Olalım
haxi
bilgi
ileti adresi
29-07-2009 01:13

Merhaba,

Gelişmekte olan tekir muhasebe programı geç gelişiyor benim kendi yorumumdur yazacaklarım yöneticilerle hiç bir alakası yoktur öncelikle bunun bilinmesi,

Tekir'in sanırım biraz parasal sorunları ve eleman sıkıntısı var. Tekir Yönetiminden ricam ben yazımı yazdıktan sonra kendi adlarına bir hesap numarasını bildirmeleri sayfanın belirli biryerine.

Şimdi görüşlerimi tüm arkadaşlarıma şöyle söyleyim bakın türkiyenin tek ücretsiz ve geliştirilebilir muhasaebe programı diyebilirim hepimizin maddi ve manevi yardım etmemiz gerekir çünkü biraz düşünelim tekir tamamen kullanılabilir hale geldiğinde hepimiz ne kadar para kazanacağız düşünebilecek varmı benim düşüncemi söyleyim tekir tamamen her işletmede kullanılabilir hale gelsin ayda en kötü 10.000 Tl yanlış duymadınız gerçekten böyle çünkü bildiğiniz üzere türkiyedeki paket programlar hem çok pahalı hemde hataları çok zor kullanımı çok zor ve birde makine sıkıntılırı yok buna uyum sağlamadı v.s. tekir o yönlerden çok kaliteli ve bir yerden düzeltilebilir ve basit lafı uzatmadan hepimiz gönüllü olarak tekiri destekleyelim. Bir 50 tl - 100 tl hiç birimizi fakirde yapmaz zenginde ama tekir bir gelişirse biz inanın iyi paralar kazanabiliriz.

Laf aramızda tekirde %100 eksik olan en önemli piyasaya lazım olan taksitli satış modülü :)

Saygılarımla,

Aydın Bilgi Hizmetleri

etiketkullanımtekiruygun teknoloji

http://www.aydinwebs.com
Hayat Güzeldir.
schmaltz
bilgi
ileti adresi
01-08-2009 14:12

Tekir bu fiyat politikası ile hiç bir yol katedemez. Sunulan programın bir çok eksiği var. Teklir bir firmanın en basit ihtiyacı olan fatura kesme ve cari takibi gibi konularda sorun yaşatırken neden bu kadar çok para ödeyeyim? Birazcık yapılacak araştırma ile köklü firmaların sorunlardan arındırılmış ve işlevselliği ile kullanıcı dostu olan programları daha ucuza bulunabiliyor.

Evet hataların düzeltimesi konusunda eskisine oranla çok daha geç hareket ediliyor. Bu da Tekir'in geliştirilmesine destek veren firmanın bir takım sorunlar yaşadığını veya Tekir'i askıya aldıklarını düşündürüyor.

Ayrıca Tekir, Türkiyenin  tek açık kaynaknak kodlu muhasebe programı değil. Daha başarılı bir program var.

Selamlar.

slowfood
bilgi
ileti adresi
28-08-2009 03:33

Herşeyden önce sözkonusu yazılımın dahil olduğu lisanslamanın ve lisansa göre uygulanacak fiyat-satış politikasının gerek foruma bilgi girişinde bulunan kullanıcılar gerekse geliştiriciler tarafından net olarak bilinmesi sanırım söz konusu soru-sorunlara daha net yanıtların gelmesini sağlayacaktır.

Öncelikle Tekir GNU ile lisanslanmış, açık kaynak kodu temelli ve aslında açık anlamda yazılıma değil yazılımın kurulumu, kullanılması sırasında gerekecek teknik desteğe ücret talep edilecek şekilde düzenlenmiş bir uygulamadır. Yani yazılımın kendisine ücret ödememeniz destek için ücret alınmayacağı anlamına gelmiyor.

Ancak bu konuda da açık olan grup asıl geliştiriciler dışında yazılımla ilgilenen geliştiricilerin kullanıcılara yardımcı olabilmesi için forum ve E-posta grupları gibi bölümleri oluşturarak destek konusunda yalnızca kendilerine bağımlılığı kaldırmış.

Bütün bunların ışığında Tekir grubunun özellikle ülkemizde yüksek ücretlerle yetersiz kalifikasyonlarda personeller ile bu hizmeti veren firmalardan çok daha ileride ve iyi niyetli olduğunu düşünmekteyim.

Gokce
bilgi
ileti adresi
24-09-2009 13:12

Geçen sene Tekir'i denemiştim. Beğenmemiştim çünkü öğrenmesi zor geldi, bir çok işlevin kolay anlaşılır olmadığını düşünüyordum ve başka bir program denedim. Neler olmuş bir gelişme var mı diye forumları karıştırırken de bu konuyu gördüm. İzninizle neden Tekir'in desteklenmeyi hak etmediği üzerine fikrimi yazayım.

Ben de Türk ve açık kaynak kodlu bir muhasebe programı kullanmak istiyorum. Hatta bırakın açık kaynaklı olmayı güvenebileceğim bir Türk firmanın cloud computing çözümüne de varım. Ama ne yazık ki Tekir Türk olmayı becermiş olsa da iyi bir çözüm olmayı beceremiyor. Bunun sebebini anlamak için forumun Tekir Kullanımı bölümüne bakmak yeterli. Orada bir çok sorunun aylardır cevaplanmadığını göreceksiniz.  Cevapladıklarında da "destek istiyorsanız para verin" ya da "şu özelliğimiz var daha farklısını istiyorsanız para verin" diyorlar. Bir kaç tane soruya düzgün cevap verilmiş, kimsenin günahını almayayım. Ancak forumdaki cevaplanmamış sorular aktif geliştiricili bir program olmadığın gösteriyor. Ne yazık ki böyle GPL lisanslı bir programın desteğinin satışını sağlayamazsınız.

Şimdiye kadar bir kaç programı bedava kullanmaya başlayıp forumlardan işimi görmeye başladıktan sonra daha fazlası için abone oldum, ya da destek satın aldım. İlk baktığım o programın geliştiricilerinin katılımı oldu. Tekir'deki geliştiriciler forumdaki tüm sorulara hemen cevap vermiş olsalardı emin olun her cevapla bir kullanıcı kazanırlardı. Kullanıcı sayısı artınca da artık basit sorulara cevap vermekle uğraşmaları gerekmezdi. Kullanıcı sayısı artınca forumdaki tüm mesajları okumakla uğraşmak istemeyen ama Tekir kullanmak istediği için para vermek isteyenler oluşurdu. Bu yöntemle şimdikinden daha çok para kazanırlardı hem de daha geniş kullanıcı kitlesi ile tecrübe kazanıp daha iyi bir program yaparlardı.

Ne yazık ki Tekir'dekilerin yaklaşımıyla bu denemenin başarılı olma şansını çok iyi bulmuyorum. Dilerim bir çözüm bulup başarıya ulaşırlar.

Yanıtla